Mijn werk kenmerkt zich door de aandacht voor licht, ritme en sfeer.
Daarnaast zijn compositie en kleur belangrijke elementen.

Ik laat mij inspireren door de natuur om mij heen, maar ook door de rust die zelfs aanwezig kan zijn in het leven van de stad.
Dat verklaart mijn keuze voor het thema “het station” bij mijn afstuderen aan de Klassieke Academie voor de schilderkunst in Groningen, in 2013.

Ook poëzie blijft mij, als voormalig docent Nederlands, boeien. In de toekomst zou ik die voorkeur ook in mijn werk willen gebruiken. Ik heb gemerkt dat het  moeilijk is om een tekst op een evenwichtige manier in een beeld op te nemen, zonder dat er onderlinge concurrentie ontstaat.

Nieuwe schilderijen zet ik op in acrylverf en ga daar overheen met olieverf. Aquarelleren is voor mij een techniek die ervoor zorgt dat ik ook “los”blijf schilderen.

Sinds 2013 heb ik herhaaldelijk geëxposeerd in het noorden van het land (o.a. Pictura, Groningen, Forum Groningen, CBK Emmen, Salon van Beresteyn Veendam) en een aantal keren in Oldenburg (Staublau galerie). Sinds 2017 exposeer ik vaak binnen exposities die door AKKA, de alumni-vereniging van de Klassieke Academie worden georganiseerd.

Contact:
Roel Alkema
T. 0512-383084
M. 0612672922
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.roelalkema.nl